documentaires

LANDLUCHTLIJN
Landschapskunst in Flevoland.
Een informatieve, educatieve en promotionele film waarin de vijf landschapskunstwerken van Flevoland centraal staan. Het is een uitdagende film die de kijker nieuwsgierig maakt en uitnodigt de kunstwerken te bezoeken. LANDLUCHTLIJN maakt onderdeel uit van een lespakket over landschapskunst, maar wordt ook gebruikt op presentaties en ter promotie van Flevoland en de afzonderlijke kunstwerken.

BIBLIOTHEEK
Een tijdsdocument waarin de bouw van de Nieuwe Bibliotheek in Almere op de voet is gevolgd. In chronologische volgorde komen alle gebeurtenissen voorbij die plaatsvonden tijdens de turbulente bouw van één van de markantste gebouwen in het centrum van Almere. Belangrijke ijkpunten als het leggen van de symbolische eerste steen, het slaan van de eerste paal en de bouwactiviteiten om het ontwerp van het architectenbureau Meijer en Van Schooten te realiseren ontbreken niet in deze film. Maar ook de moeilijke weg naar de uiteindelijke opening is te zien, want de bouw werd meermalen door de gemeente stilgelegd omdat er problemen waren met de constructies. In maart 2010, bijna vijf jaar na het leggen van de eerste steen, kon de Nieuwe Bibliotheek de deuren voor het publiek openen.WE BUILT THIS CITY.....

In dit visuele jaarverslag 2003 is een overzicht te zien van de vele ontwikkelingen tijdens de bouw van het nieuwe stadshart van Almere. Interviews met werknemers van de verschillende afdelingen van de Dienst Stadscentrum, afgewisseld met korte 'nieuwsitems' en visuele effecten, geven een goed beeld van en inzicht in de activiteiten rond het nieuwe stadscentrum.

Het filmen van de bouw van het nieuwe centrum van Almere heeft een schat aan uniek beeldmateriaal opgeleverd.